Kasikasima, dag 5

Relaxte dag vandaag, stukje door het bos gewandeld en uitleg gekregen over de verschillende planten en hoe ze te gebruiken zijn.

Knoflook liaan voor in het eten of tegen nachtmerries, bast dun en sterk waar draagbanden van gemaakt worden. Sap van een andere bast werkt ontsmettend en weer een andere bast wordt gebruikt als vloeibare pleister.
Palmbladeren worden gebruikt om mandjes en in ons geval een rugzak van te maken.

De natuur heeft hier veel te bieden maar heeft ook gevaarlijke kanten en toch is er is ook weer een bepaald evenwicht.
De Bushmaster slang, uiterst giftig leeft in symbiose met het Gordeldier. Het Gordeldier eet de giftige vuurvlieg larven. De ontlasting van het Gordeldier wordt door de slang gegeten en wordt door de slang weer als gif verwerkt.

Na een stevige wandeling met de nodige tussenpozen kwamen we aan bij de "waterval". Door de droogte viel dat wat tegen maar een reuzen otter werd wel direct gespot.

Bij de waterval hebben we gevist op Anjumara, een behoorlijke roofvis. De vis kan wel twintig kilo worden.
Alex en ik hebben beide een Anjumara gevangen. Jack één van de gidsen ving een exemplaar van zeker tien kilo. Onze exemplaren waren iets kleiner. De Anjumara's liggen nu in de olie te bakken.


Michael onze kok weet er wel raad mee in zijn kleine keukentje.


Naast de drie roofvissen werden er ook nog twee andere grote vissen gevangen. Ze werden omschreven als vegetarische Piranha's, beetje gekke benaming maar wel twee serieuze vissen. Niet om te bakken maar om te roken en verder te verwerken in de Moksi Alesie die we morgen te eten krijgen.

Tegen half twee waren we weer terug en de rest van de middag hebben we de tijd aan onszelf.
Volgens Espa onze gids wordt morgen een zware dag. Door de nog lagere waterstand wordt het een tocht waar veel gedaan moet worden. Tja dat zien we morgen dan wel. Nu nog even een boekje lezen en wachten op het avondeten.

Nog even een foto van ons zelfgevangen avondeten.


Anjumara met rijst en snijboontjes!

Comments